Capsules vullen met essentiële oliën

Young living capsules

Er zijn globaal gezien drie manieren hoe je de oliën kunt gebruiken:

  1. inhaleren (diffusen)
  2. smeren (rollers)
  3. innemen (capsules)

Vooral de Franse aromatherapie richt zich op het innemen van essentiële oliën.

Oliën innemen

Er bestaan ontzettend veel meningen over het wel of niet innemen van de essentiële oliën. Zelf durf ik wel oliën in te nemen. Ik doe ze eigenlijk alleen nooit in water. Water versterkt de krachtige werking van de essentiële oliën. Ik verdun de oliën het liefst met een plantaardige olie die geschikt is voor inname, of met honing.

Ik denk dat het vooral heel belangrijk is om zelf je research te doen wat betreft de essentiële oliën zodat je zelf een weloverwogen beslissing kunt maken of je de oliën gaat en wilt innemen. Als je er voor kiest om de oliën in te nemen, doe je dit natuurlijk wel met enige voorzichtigheid.

Hoe gebruik je de capsules?

De veiligste manier om oliën in te nemen is in een capsule die je zelf kunt vullen. De olie komt (verdund!) direct in je maag. Voordeel hiervan ten opzichte van een druppel in het water te drinken is dat je zo geen kans hebt de slijmvliezen van je mond en je slokdarm te beschadigen. Young Living heeft lege capsules in het assortiment zitten die je hiervoor kunt gebruiken. Ikzelf gebruik deze en ben hier heel tevreden over. De capsules zijn ook geschikt voor mensen met diabetes, vegetariërs of speciale dieetbehoeften.

Young living capsules

Je haalt het dopje van de capsule. Dan druppel je je essentiële oliën er in. Voordat je de oliën in je capsules druppelt, controleer je natuurlijk eerst of deze geschikt zijn voor intern gebruik. Dat kan je controleren in de GRAS tabel. Ook de Reference Guide is een fijn boek om meer informatie uit te halen. Je vult de rest van de capsule met een plantaardige olie (bijvoorbeeld olijfolie of zonnebloemolie) of met honing. Je doet het dopje terug op de capsule en klaar ben je!

Heb jij wel eens zelf een capsule gevuld met je favoriete essentiële oliën?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *