Mondspoeling recept

Je kent ze vast wel, van die flessen met chemisch blauwe vloeistof, om tijdens je tandverzorgingsritueel je mond mee te spoelen; Mondspoeling! Dit goedje is vaak erg sterk van smaak. Het zorgt nog wel eens voor een prikkelende tong of een droge mond. De meningen zijn verdeeld over of mondspoeling nou wel of niet gezond zou zijn….

Bestanddelen

Als je gaat kijken naar de ingrediënten die in een fles mondspoeling zitten, zitten er nog wel eens wat twijfelachtige bestanddelen in zoals alcohol, saccharine of sodium lauryl sulfaat. Even buiten beschouwing gelaten of mondspoeling nou wel of niet gezond en/of nodig zou zijn, je kan mondspoeling ook zelf maken! Dan weet je namelijk ook precies welke ingrediënten er in zitten.

premium starter kit oliën young living premium starter kit oliën young living

Wat heb je nodig?

  • 1 cup water
  • 1 theelepel baking soda
  • 4 druppeltjes essentiële olie thieves van Young Living
  • 5 druppeltjes essentiële olie peppermint van Young Living

Hoe maak je de mondspoeling?

Deze mondspoeling is dus helemaal niet moeilijk om te maken. Pak een schone, glazen pot of fles. Doe de baking soda op een lepeltje en druppel hier beide essentiële oliën op. Leeg het lepeltje vervolgens in de pot of fles. Daarna voeg je het water toe. Doe de dop op de pot of fles en nu schudden maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *