Na een jaar weer begonnen met hardlopen!

Wat had ik hier lang naar uitgekeken! Om eindelijk weer te kunnen hardlopen. Vorige week op 2 januari deed ik mijn eerste rondje weer sinds een ruim jaar. Mijn laatste rondje deed ik namelijk in oktober 2017. Dat ging toen helemaal niet lekker. Achteraf bleek toen dat ik al in verwachting was van onze jongste. Tijdens al mijn zwangerschappen ben ik heel erg lang moe en misselijk geweest en heb ik lang moeten overgeven. Dat werd hem dus niet meer….

Lichamelijk herstellen

Ik had eigenlijk wel eerder willen gaan hardlopen. Hij blijft namelijk zo kriebelen! Maar ik heb sinds 2016 ook een blessure aan mijn knie die ik af en toe voelde. Ook die pijnlijke enkel die ik begin november had maakte dat ik niet durfde te gaan….. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik heel wat kilo’s aan. Die kilo’s wilde ik eerst graag kwijtraken. Al die overtollige kilo’s zijn namelijk allemaal extra belasting voor mijn knieën. Inmiddels zit ik bijna weer op mijn startgewicht van voor de zwangerschap, dus dat moest gaan lukken.

Mijn doel voor 2019 is weer hardlopen. Dus die hardloopschoenen kwamen toch echt weer uit de kast! Ik ging er dus weer voor. En wat ging het goed!! .

Ondersteunen met de oliën

Tijdens het hardlopen wilde ik mijn lichaam graag ondersteunen met de oliën. Panaway smeerde ik voordat ik ging hardlopen preventief op mijn knie en naderhand ook weer. RC smeerde ik ter ondersteuning van mijn luchtwegen op mijn borst en op mijn rug.

hardlopen young living oliën

Hardlopen opbouwen

Ik liep nu maar een heel klein rondje en tussendoor wandelde ik een stukje. Ik heb me voorgenomen om het dit keer echt echt echt heel rustig op te pakken. Die blessure wil ik nu echt graag buiten de deur houden. Dan maar iets langer er over doen om weer op mijn oude kunnen te zitten. Ik weet namelijk toch al dat ik het kan, ik liep tenslotte in 2016 de Damloop. Op naar weer mooie (blessurevrije) hardloop kilometers!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *