Waarom olie onder je voeten smeren?

onder je voeten young living olie

Ik vond het in eerste instantie een beetje gek om de oliën onder mijn voeten te smeren. Ik nam het aan en ging me er meer in verdiepen. Er zijn meerdere redenen waarom je essentiële oliën juist op die plaats kan smeren. Wellicht vind jij het ook gek om onder je voetzolen te smeren, maar ik leg je vandaag uit waarom het goed is om de oliën juist onder je voeten te smeren.

Snel

Door de olie onder de voeten te smeren worden de stoffen in de olie sneller in het lichaam gebracht omdat de poriën onder je voeten groter zijn. Binnen 20 minuten is de olie terug te vinden in elke cel in ons lichaam.

Geen talgklieren onder je voeten

Onder onze voeten (en in onze handen) hebben we geen talg en zweetklieren. Er is daar dus geen talglaagje op de huid en daardoor kan de olie daar makkelijker de huid in. Omdat de huid daar geen talg- en zweetklieren heeft, is het de perfecte plaats om essentiële oliën te smeren.

Reflexologie

De reflexologie leert ons dat alle organen in het lichaam en de lichaamsfuncties in verbinding staan met reflexpunten onder onze voetzolen. Door essentiële oliën onder je voeten aan te brengen, is het mogelijk dat deze oliën een sterker en gunstiger effect op bepaalde delen van het lichaam hebben. Als je meer informatie wilt over reflexologie dan kan ik je het Handboek Reflexologie heel erg aanraden.

Gevoeligheid

Als we onder onze voeten smeren zijn we minder gevoelig voor irritaties en overgevoeligheden. Je kan hier ook “hete” oliën gebruiken zonder al te veel te verdunnen. Let op: verdun de essentiële áltijd voordat je ze op de huid gebruikt. Als je twijfelt waar je een olie moet smeren dan kan je altijd de voetzolen kiezen. Ook voor baby’s is dit een prima plaats om oliën aan te brengen.

onder je voeten young living olie

Wat gebruik ik?

Er zijn een aantal oliën die ik zelf onder mijn voeten gebruik. Wat ik het meeste gebruik is thieves om mijn weerstand te boosten. Deze rol ik dagelijks, net voordat ik naar bed ga, even onder mijn voeten. Ook gebruik ik een mix voor ontspanning en bij verkoudheid rol ik een mix om slijm los te krijgen.

Dit artikel bevat een affiliate link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *