Als alles op zijn plek valt

focus roller

Heb je mijn verhaal al gelezen? Daarin vertel ik dat ik vroeger twijfelde tussen de opleiding huidtherapie en aromatherapie. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor huid, olie, kruiden, massages, zelf zalfjes maken, astrologie etc. Ik koos uiteindelijk voor de studie huidtherapie en met de rest deed ik niet zoveel meer.

Essentiële oliën

Via een vriendin kwam ik in aanraking met de essentiële oliën van Young Living. Dat ik de starterskit wilde kopen had ik al snel besloten, maar ik wilde er eerst voor sparen, omdat ik het best wel een groot bedrag in één keer vond. Ondertussen bleef ik wel lezen over de oliën en over het bedrijf. Ik was er steeds meer zeker van dat ik de kit wilde kopen. Uiteindelijk kocht ik hem alvast voor mijn verjaardag. Ik vind het nu wel een beetje jammer dat ik hem toch niet eerder kocht, ik ben er namelijk zó blij mee.

Boek reflexologie

Mijn moeder kocht ooit een boek voor mij, Handboek Reflexologie, want “dat is echt iets voor jou”. Dat klopte inderdaad, maar ik deed er eigenlijk nooit wat mee. Het stond jaren bij mij in de kast. Totdat ik het laatst tegen kwam toen ik iets opzocht over voor mijn artikel Waarom olie onder je voeten smeren?. Ik kwam een plaatje van het boek tegen en toen dacht ik, hey, dit boek heb ik ook liggen! Ik zocht het op op zolder en het blijkt dus perfect te passen bij de oliën. Ik was helemaal blij met mijn “vondst”.

Aromatherapie

En nu de oliën toch zo op mijn pad zijn gekomen, ging ik ook kijken naar de opleiding aromatherapie. Ik had me voorgenomen om nooit meer iets van een studie te gaan doen, ik was er namelijk zo klaar mee. Maar nu ben ik toch weer met mijn neus in de boeken gedoken. Maar wat vind ik het leuk! Leuk om van alles te weten te komen over de oliën, wat kan je er allemaal mee, wat zijn de contra indicaties, geschiedenis, waar komt het vandaag, hoe stel je een goede massageolie samen etc.

Alles op zijn plek

Ik ben altijd van mening dat als iets voorbestemd is, dat het uiteindelijk toch wel op je pad komt. Ik denk dat nu ook gewoon zo moest zijn. Ik twijfelde destijds om de opleiding aromatherapie te gaan doen, uiteindelijk doe ik het nu, zo’n 15 jaar later, alsnog. Tijdens mijn opleiding huidtherapie heb ik de basis van het masseren geleerd. Ook nu komt massage weer aan bod. Járen geleden was ik ook lid van een tijdschriften serie “Astrologie”. Ook hier heb ik veel interesse in gehad, het was heel breed. Zo staat er van alles in, ook tarot, runen, sterrenbeelden etc. Ik weet zeker dat ik dit naslagwerk ook nog kan gebruiken voor mijn werk met de olietjes. Leuk om al die oude spulletjes weer te ontdekken.

Al met al gaat het hier heel erg goed. Ik voel me goed,t heel erg goed in mijn vel, ik doe leuke dingen en ik vind het ook heel erg leuk dat ik weer iets gevonden heb waar ik heel blij van word. Waar ik energie van krijg.

1 gedachte over “Als alles op zijn plek valt

  1. Grappig Emy ik herken dat dat je er gewoon blij van word.
    Leuk! Maar wat leuk dat alles zo samen valt.
    Voor mij ook maar dan op een andere manier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *