Het ondersteunen van de productie van moedermelk

productie moedermelk essentiële oliën fennel basil

Toen ik een paar maanden geleden buikgriep had, was mijn productie echt 0,0. Natuurlijk legde ik mijn baby veel aan en dronk ik veel water. Dat is natuurlijk super belangrijk voor je productie van moedermelk. Maar wat was ik blij dat ik mijn lichaam ook met de oliën kon ondersteunen.

Om te beginnen deed dit op twee manieren. Ik wilde de oliën namelijk smeren en inhaleren. Zodoende maakte ik een roller en een inhalator met fennel & basil. Deze twee oliën stimuleren namelijk de productie van moedermelk.

productie moedermelk essentiële oliën fennel basil

Inhalator

Hier heb je een lege inhalator voor nodig. Op het binnenste wattenstaafje doe je dan:

  • 3 druppeltjes fennel
  • 2 druppeltjes basil

Zo kan je de oliën makkelijk bij jou houden en inhaleren.

Roller om productie moedermelk te ondersteunen

Voor een 5ml rollerflesje heb je nodig:

  • 5 druppeltjes fennel
  • 5 druppeltjes basil
  • Afvullen met een plantaardige draagolie

Ik masseerde mijn borst met de oliën uit het rollertje, maar niet op mijn tepel. Zorg dat je tepel schoon is als je je kindje weer gaat voeden. Al heel snel merkte ik resultaat. Zo fijn was dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *