Vakantie; welke oliën neem je allemaal mee?

welke oliën neem je mee op vakantie

Vorige zomer gingen wij met de camper op vakantie naar Denemarken. In de camper kan je maar weinig meenemen. Wat je teveel meeneemt, daar heb je onderweg last van. Ik was pas een paar maanden bezig met de olietjes, maar één ding stond vast; de oliën gingen mee!

Welke oliën neem je mee op vakantie?

Voor mij was al snel duidelijk dat ik de gehele starterkit mee zou nemen. De starterkit is zó opgesteld, dat je voor de meeste huis- tuin- en keukenkwaaltjes een olie kunt inzetten. In de kit zitten onder andere oliën voor je weerstand, maag-darmenkwaaltjes, stress, luchtwegen, spieren, vieze geurtjes, prikkels, insectenbeten etc. Ik nam dus mee:

 • orange
 • lemon
 • digize
 • thieves
 • frankincense
 • stress away
 • panaway
 • purification
 • peppermint
 • copaiba
 • lavender
 • rc

Naast de kit oliën nam ik nog wat extra favorieten mee op vakantie. Oliën die we lekker vinden of die wij naast de kit nog vaak gebruiken. Dit waren:

 • citronella, must have tegen de muggen!
 • melrose, voor de huid en om eventueel zalf te maken
 • ginger, mijn zoon wordt regelmatig niet lekker in de auto
 • cedarwood, stimuleert de aanmaak van natuurlijke melatonine
 • gentle baby, voor moeder en kind. En die geur is zó lekker!
 • white angelica, fijn voor hsp-ers
 • peace & calming, geen uitleg nodig denk ik
 • release, om dingen los te laten als ik ergens mee zit
 • abundance, om positieve dingen aan te trekken (wet van aantrekkingskracht!)

Dit laatste rijtje had ik wel iets kunnen inkorten, maar ik had nog plek in mijn trommeltje, dus nam ze gewoon allemaal mee op vakantie.

Wat neem je nog meer mee?

Om zeker te zijn dat je je oliën overal voor kunt inzetten, kan je het beste een paar basisproducten meenemen. Als je dit mee hebt, kan je echt alle kanten op met je oliën. Ik nam mee:

 • diffuser
 • paar lege rollers
 • draagolie (V6 of amandelolie bijvoorbeeld)
 • kokosolie
 • lege neusinhaler
 • handboek met basisrecepten (krijg je bij aanschaf van een starterkit)

Heb ik het gebruikt?

JA! Wij hebben de oliën tijdens onze vakantie heel erg veel gebruikt. De diffuser stond ’s nachts vaak aan met citronella tegen de muggen. Alleen daarom al waren we er zo blij mee!

Maar we hadden in de vakantie ook wel wat pech. Twee van onze kinderen kregen onderweg plekjes op hun handen en voeten, met hoge temperatuur. Ze waren echt beroerd ervan. Een van de kinderen had last van zijn hoofd, een met een snotneus, we kregen te maken met een teek, een vies ruikend toilet in de camper en rommelende darmen. Gelukkig kon ik mijn olietjes inzetten!

Welke oliën neem jij mee op vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *