young living

Waarom heb ik nou eigenlijk voor Young Living gekozen? Er zijn ontzettend veel merken op de markt die essentiële oliën aanbieden… Ik heb een aantal merken geprobeerd, maar na een aantal keer gebruiken heb ik die oliën links laten liggen. Ik was er niet van overtuigd. De oliën van Young Living ben ik erg tevreden over. Sowieso vind ik ze kwalitatief erg goed, maar er is nog meer!

Seed to seal

Young Living werkt met het Seed to Seal principe. Dit betekent dat Young Living de productie van hun producten helemaal zelf in de hand heeft. Alles doen ze in eigen beheer en er zijn dus geen derde partijen bij betrokken. Zodoende hebben ze zelf volledig zicht op wat er gebeurt. Ze werken met 100% GMO vrije zaden. Er is dus niet gerommeld aan de zaden om betere planten te krijgen. Young Living kan de kwaliteit van het gehele proces, dus van de zaden tot de olie in de flesjes, garanderen. De oliën zijn 100% puur en er wordt niet gewerkt met chemicaliën

Als je wilt mag je de boerderijen van Young Living zelfs bezoeken. Wil je meer informatie over Seed to Seal dan kan je het beste even op de website Seed to Seal kijken.

Assortiment

Young Living heeft een enorm en compleet aanbod essentiële oliën. Ze hebben veel singles, dit zijn oliën die bestaan uit één ingrediënt. Bijvoorbeeld de lavendel. Maar ze hebben ook ontzettend veel blends. Een blend is een mix van een aantal oliën die samen een nieuwe olie vormen.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij Young Living hoog in het vaandel. Het bedrijf is de afgelopen jaren enorm gegroeid en daardoor was er ook veel meer vraag naar de oliën. Omdat de vraag groter was dan de beschikbare planten, gebeurde het dat bepaalde oliën niet meer op voorraad waren. Om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen zijn ze op zoek gegaan naar nieuwe gebieden waar ze de planten vandaan konden halen. Op een groot stuk grond, waar black spur bomen staan, zijn ze een boerderij gaan bouwen. De black spur is namelijk nodig om de populaire Valor olie te maken. De oliën van Young Living zijn 100% puur en dus van goede kwaliteit.

Lidmaatschap

Als je een bestelling plaatst bij Young Living kan je meteen lid worden. Leden krijgen namelijk 24% korting op de prijs. Er zitten verder geen verplichtingen aan vast en je hoeft er ook geen bepaald programma voor te volgen. Het enige wat je moet doen om lid te blíjven is jaarlijks een bestelling plaatsen van 50pv (ongeveer 50 euro). Doe je dit niet dan wordt je account inactief.

Young Living Foundation

De missie van Young Living is om elk huishouden ter wereld de essentiële oliën van Young Living te brengen. En ze bedoelen echt elk huishouden. Ze willen zorgen voor gezondheid en overvloed. Daarom hebben ze de Young Living Foundation opgezet. De Young Living Foundation zorgt ervoor dat dit mogelijk is door wereldwijd vele projecten te ondersteunen door educatie, welness en economische kansen te bieden.

De donaties die gedaan worden aan de Young Living Foundation gaan voor 100% naar het goede doel. Er worden dus geen salarissen of iets dergelijks van betaald. Dat betaalt Young Living zelf. Dus als je 1 dollar doneert, gaat er ook echt 1 dollar naar het project wat je steunt. Doneren kan via een eenmalige of maandelijkse donatie. Ook is het mogelijk om je bestelling naar boven af te ronden. Alle kleine beetjes helpen namelijk. Mocht je meer willen weten over deze stichting en het werk dat ze doen, neem dan eens een kijkje op de site van Young Living Foundation.