Zalf voor plekjes & wondjes

Afgelopen week maakte ik weer een voorraadje met onze favoriete zalf. We gebruiken deze zalf werkelijk overal en nergens voor! Ik gebruik hem voor mijn héle droge huid. Maar de zalf is ook fijn voor plekjes, irritaties, plekjes in de knieholtes en ellebogen, rode billen, droge lippen etcetera.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram kokosolie
  • 50 gram sheaboter
  • 10 druppels lavender
  • 20 druppels melrose

Hoe maak je de zalf?

Het maken hiervan is toch wel zo makkelijk. Verwarm de kokosolie en de sheaboter au-bain-marie. Roer het continu goed door elkaar, totdat de kokosolie en de sheaboter gesmolten zijn. Daarna haal je het pannetje van het vuur af en laat je het even afkoelen totdat de olie handwarm is. Pas dan voeg je de essentiële oliën toe. Als je de essentiële oliën toevoegt als de temperatuur te hoog is, dan maak je de werkzame stoffen in de essentiële oliën kapot en dat is zonde. Dan heeft je crème namelijk geen therapeutisch effect meer, alleen nog maar een lekker geurtje.

Hoe bewaar je het?

Als je dit recept aanhoudt, dan heb je genoeg voor zeker 5-6 kleine blikjes. De blikjes heb ik bij een Chinese webwinkel gekocht. Een van de blikjes was een pepermuntblikje, wat ik heb hergebruikt! Ik vind het zelf fijn om kleine blikjes te gebruiken, omdat ik dat net wat hygiënischer vind. De blikjes met crème die ik niet gebruik, bewaar ik gewoon in de koelkast. Daar blijft de zalf ook even wat harder dan buiten de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *