Dewdrop diffuser

In de Premium Starter Kit zit ook een diffuser. Afhankelijk van welke Starter Kit je hebt gekozen, zal je de Dewdrop Diffuser of de Aria Diffuser krijgen. De meeste mensen zullen echter voor de Dewdrop Diffuser kiezen en daarom zal ik deze diffuser hier verder toelichten.

De functie van een diffuser is het verspreiden van geur, het bevochtigen van lucht en het verstuiven van de oliën. De Dewdrop Diffuser is een vrije “simpele” diffuser gemaakt van hoogwaardig medisch kunststof en daarom ook geschikt voor het gebruik van citrusoliën. De diffuser kan achter elkaar vier uur aan en zal zich daarna automatisch uitschakelen.

Waaruit bestaat de Dewdrop Diffuser?

dewdrop diffuser

Als je de Dewdrop Diffuser uit de doos haalt dan zitten bovenstaande vier onderdelen erin. Natuurlijk zit er ook nog een gebruiksaanwijzing bij. Van links naar rechts zie je; het buitenste dekseltje, het binnenste dekseltje, het waterreservoir en de adapter om de diffuser aan te sluiten op het netstroom.

De Dewdrop Diffuser vullen

dewdrop diffuser


Je begint met het vullen van de diffuser. Je kan het buitenste dekseltje gebruiken om water naar je diffuser te brengen. Je drukt je vinger onder op het gaatje, doet er een beetje water in en je schenkt het in de diffuser.

dewdrop diffuser young living

In het waterreservoir zit een rood, plastic bolletje. Je mag het water niet hier voorbij schenken. Vul de diffuser dus maximaal tot dit bolletje.

dewdrop diffuser young living

Vervolgens voeg je de essentiële olie toe. Voeg 5-8 druppels olie toe. Mocht je net beginnen met de essentiële oliën dan kan je beter eerst rustig aan opbouwen. Ik raad je dan aan om de eerste week dan per olie 1 druppeltje te gebruiken.

dewdrop diffuser young living

Plaats het binnenste dekseltje terug op de diffuser.

dewdrop diffuser young living

Plaats het buitenste dekseltje terug op de diffuser.

De Dewdrop Diffuser aanzetten

dewdrop diffuser young living

Steek de stekker van de adapter in het apparaat.

dewdrop diffuser young living

Klik op de aan-/uitknop om de diffuser aan te zetten. Klik nogmaals om het blauwe lichtje uit te schakelen.