Diffuser schoonmaken

Diffuser schoonmaken young living

Voor de levensduur van je diffuser is het belangrijk dat je hem ook goed onderhoudt. Je moet de diffuser af en toe schoonmaken om te voorkomen dat de kalk zich in de diffuser afzet.

Hoe kan je de diffuser schoonmaken?

Om de diffuser schoon te maken gebruik ik gewone keukenazijn. Hiermee kan je namelijk het best de kalk uit de diffuser wegkrijgen zonder extra te moeten poetsen. Vul de diffuser voor 1/3 met azijn. De rest vul je bij met water. Uiteraard ga je niet hoger dan je er maximaal in mag doen.

Vervolgens zet je de diffuser aan. Ongeveer 15 minuten is genoeg. Daarna gooi je de azijn weg en droog je de diffuser aan de binnenkant met een zacht doekje. Je zult zien dat je de meeste aanslag zo weg zult vegen. Wees wel voorzichtig met het trilplaatje. Deze kan je extra schoonmaken met een wattenstaafje als dat nodig is. Indien gewenst kan je de diffuser ook schoonmaken met schoonmaakmiddel. Hiervoor kan je het beste Thieves Household Cleaner gebruiken. Dit is een zacht maar geconcentreerd schoonmaakmiddel.

Het beste maak je de diffuser minimaal elke maand even schoon.

diffuser schoonmaken young living

Buitenkant schoonmaken

Ook de buitenkant zal je af en toe even schoon moeten maken. Er zal zich stof nestelen op de buitenkant en ook olie restjes kunnen vlekjes geven. Je kan de buitenkant gewoon met een vochtig doekje doen. Eventueel kan je hier ook weer Thieves Household Cleaner of Thieves Dish Soap voor gebruiken.

diffuser schoonmaken young living

Ik maakte gister mijn diffuser even schoon. Het was echt hoog nodig, ik had deze al te lang niet schoongemaakt. En zo zag mijn doekje er uit na het schoonmaken. šŸ˜‰

Hoe vaak maak jij je diffuser schoon?

2 gedachten over “Diffuser schoonmaken

  1. Oeps! Ja dat moet ik ook echt even doen. Ik heb de mijne nu bijna twee jaar en denk ik maar vier keer schoongemaakt. Goede tip met azijn. Thanx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *