essentiële olIën gebruiken

Het gebruiken van essentiële oliën gaat wel iets anders dan de middelen die je bij de drogist kunt kopen. Essentiële oliën worden heel erg snel door het lichaam opgenomen. Het is daarom wel de bedoeling dat je ook regelmatig gebruikt.

Even een voorbeeld. Je bent bijvoorbeeld lekker aan het snotteren en proesten en wilt hiervoor RC inzetten. Zorg dan dat je een roller hebt met RC, verdund met een draagolie. Als je dit rollertje bij je hebt kan je heel makkelijk en snel even smeren met de olie.

Hoe snel werken essentiële oliën?

Essentiele oliën worden heel erg snel door ons lichaam opgenomen.

  • In 22 seconden bereiken ze de hersenen
  • In 2 minuten tijd worden ze terug gevonden in de bloedbaan
  • In 20 minuten bereiken ze alle cellen in het lichaam

Hoe gebruik je essentiële oliën?

Aromatisch

Je kan de olie direct vanuit het flesje inhaleren. Of gebruik een diffuser van Young Living om het te vernevelen.

Op de huid

Je kan de oliën van Young Living ook direct op de huid gebruiken. Verdun de olie dan wel even naar leeftijd. Je kan de olie smeren op je chakra’s en/of vitaflex punten. Als je even niet precies weet wat je met je olie moet doen, smeer het dan onder de voeten; dat is áltijd goed!

Inwendig

De oliën van Young Living zijn puur. Daarom zijn (een groot aantal van) de oliën ook in te nemen. Op het label van je flesje olie staat wat je er mee kan doen en of je het kan innemen. Je kan een druppeltje in je water doen, je kan het direct in je mond druppelen of in een capsule doen en innemen.