Lavender; het Zwitsers zakmes

Lavender Young Living essentiële olie, etherische olie

De meest bekende en ook de meest gebruikte essentiële olie moet bijna wel Lavender zijn! Wie kent het plantje lavendel niet? Lavendel wordt in ontzettend veel producten gebruikt. Te denken aan parfum, zeep, luchtverfrissers en wasmiddelen.

Lavender

De Lavender olie wordt gemaakt van de plant Lavandula angustifolia. De olie lavender heeft een bekende en bloemachtige geur. De olie is heel fijn voor mensen die beginnen met de essentiële oliën. Juist ook vanwege de veelzijdigheid ervan. Hij wordt niet voor niets het “Zwitsers zakmes” onder de oliën genoemd. De olie heeft heel veel toepassingen, maar de meest gebruikte is toch wel om een ontspannen nacht te hebben. Hij werkt o.a. kalmerend en ontspannend.

Hoe ik hem zelf gebruik

Waar gebruik ik lavendel eigenlijk niet voor? Het is een olie die er hier best wel door heen vliegt. Als eerste gebruiken wij hem als rustbrenger in huis. Gewoon in de diffuser om een ontspannen sfeer te creëren!

Soms ben ik in de keuken een beetje onhandig en raakt mijn huid een hele hete pan aan. Ook dan is lavendel een redder in nood!

Nadat de muggen bij ons langs zijn geweest, smeer ik dat in met een mengseltje van lavendel, purification en peppermint. Dat verzacht!

Combinaties die ik lekker vind

Ken jij de essentiële olie Lavender al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *