Melkbad met borstvoeding, goed voor de huid

melkbad borstvoeding

In de oudheid werd er ook al gebruik gemaakt van essentiële oliën en allerlei kruiden. Lichamen werden na de dood gebalsemd waardoor deze goed geconserveerd bleven. Ook weten we dat Cleopatra vroeger graag baadde in de melk. Het liefst elke dag. Melk heeft namelijk een verzorgende werking.

Borstvoeding in bad

Mijn baby dronk laatst, toen hij bij oma was, zijn flessen borstvoeding niet leeg….. zo zonde! Dus ik nam ze mee terug om in zijn badje te doen. Bij mijn andere zoons heb ik dat ook altijd gedaan, borstvoeding weggooien vind ik zó zonde. Bovendien is borstvoeding heel erg verzorgend en helend voor de huid, het beschermt de huid.

Essentiële olie

Essentiële oliën mengen goed met melk. Hierdoor kan je ook essentiële olie toevoegen aan het badje. Ik deed een druppeltje essentiële olie lavendel door de melk en vervolgens in het badje. Lavendel heeft rustgevende eigenschappen. Het was echt zo lekker voor zijn huidje, de lavendel geeft een heerlijke geur, maar kan ook goed ingezet worden net voor het slapen. Er zijn een aantal oliën die je prima kunt gebruiken voor baby’s. Lavendel is daar een van, maar ook Gentle Baby. Dit is een heerlijke blend voor baby’s. Denk er wel aan dat je essentiële olie nooit onverdund gebruikt. Altijd verdunnen naar leeftijd.

Wie deed/doet er ook melk in het badje van de baby?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *