Mijn verhaal

Ik ben Emy en ik ben 35 jaar. Ik ben trotse moeder van vier jongens! Ze zijn 11 jaar, 9 jaar, 6 jaar en 1 jaar. Mijn man zit bij de marine en is zo nu en dan van huis. In september 2018 kocht ik de Premium Starter Kit. En wat zijn we er blij mee! Ook de kinderen vragen regelmatig of ik ze even wil insmeren met olie als ze ergens last van hebben. Ik vertel graag hoe ik bij de oliën van Young Living terecht ben gekomen.

Zalf maken

Eigenlijk ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in aromatherapie, essentiële oliën, kruiden en homeopatische producten. Als ik er zo over na denk is het zelfs een rode draad in mijn leven.

Toen ik een jaar of 15 was, maakte ik zelf diverse zalven met lavendel, brandnetel en goudsbloemen. Ik kreeg bestellingen van mijn moeder en oma. Voor heen maakte ik toen ook meerdere potten. Destijds was ik me verder nog niet zo bewust van de juiste ingrediënten. De zalven maakte ik toen nog op basis van minerale oliën.

Opleiding

Na het afronden van het VWO moest ik een vervolgopleiding kiezen. Zowel huidtherapie als aromatherapie spraken mij ontzettend aan. Het liefst wilde ik beide opleidingen en beroepen combineren. Maar ik besloot om maar één opleiding tegelijk te gaan doen. Ik begon met HBO huidtherapie, waar ik voor werd ingeloot. Begin 2009 haalde ik hiervoor mijn diploma en halverwege dat jaar opende ik mijn eigen praktijk. Uiteindelijk stopte ik in 2015 met mijn werk daar, omdat de kinderen mij thuis nodig hadden.

Blog

Het ondernemerschap beviel mij echter wel en dus bleef ik ondernemen, maar dan vanuit huis. Ik opende een webwinkel met speelgoed en handgemaakte artikelen. Later ben ik daarbij ook een blog gestart. Bloggen doe ik nog steeds. Ik blog over ons drukke gezinsleven op www.kaboutertuinblogt.nl. Ook schrijf ik daar over ons gezonde en suikervrije leven, recepten, creativiteiten, en onze zoektocht naar een groen(er) leven.

Stoppen met suiker

In 2014 moest er lichamelijk iets gaan veranderen. Onze derde zoon was inmiddels een half jaar maar ik voelde me uitgeput. Toen ik een stukje las over suikerverslaving wist ik dat dat mijn probleem was. Altijd moe, vreselijke hoofdpijn…. Ik deed mee aan een challenge van 12 dagen om te stoppen met suiker. De eerste week kreeg ik meteen echt afkickverschijnselen. De hoofdpijn werd veel erger, ik was zooooo ontzettend moe en ik zat serieus te trillen met mijn handen. Ik leek wel een junk! Na anderhalve week was het gelukkig over en begon ik me steeds beter te voelen. Maar zodra ik weer iets met suiker at, kreeg ik weer hoofdpijn en was ik super vermoeid. Voor mij dus een goede reden om door te gaan met suikervrij eten.

Groen(er)

Tijdens mijn zoektocht heb ik al heel wat geschreven over groener leven. Ook was ik fanatiek op zoek naar huidverzorgingsproducten en schoonmaakproducten die niet schadelijk zijn voor ons zelf. Ik probeerde veel uit. Ik maakte onder andere zelf tandpasta, deodorant, wasmiddel etc. Ik kocht ook wat etherische oliën om deze producten te geuren, maar de kwaliteit van de oliën viel mij ontzettend tegen… Maar echt hèt juiste vond ik niet, waardoor ik langzaam ook weer gewoon wat reguliere producten met lekkere geurtjes ging gebruiken….

Young Living

In januari 2018 kwam ik via mijn vriendin terecht bij een informatie avond van Madelon. Zo kwam ik voor het eerst in aanraking met Young Living essentiële oliën. Ik was meteen heel enthousiast over de oliën en ik wist ook dat dit in ons gezin veel gebruikt zou gaan worden. Maar ja, de prijs… Het is best wel een investering. Ik zette af en toe wat geld opzij en ik deed mezelf een paar maanden geleden de Premium Starter Kit cadeau, alvast voor mijn verjaardag. De Premium Starter Kit is namelijk de beste optie om te beginnen met de oliën. Het is ook echt een van de beste cadeaus die ik ooit heb gekregen. Momenteel gebruik ik de olietjes dagelijks. De diffuser staat vaak aan met een rustgevende mix, we gebruiken de oliën als ondersteuning bij verkoudheid en het ademen, buikklachten, reisziekte, voor extra weerstand, als parfum, voor het zuiveren van de lucht (gourmetluchtjes) etc. Wat Young Living zo speciaal maakt is dat de olie zuiver is. Deze olie is níet schadelijk voor het milieu. Je mag ze gewoon smeren op je huid (wel even verdunnen!) en sommige oliën mag je ook gewoon innemen.

Ik ben zo enthousiast over de oliën dat ik het nu ook graag met anderen wil delen. Dat ga ik hier op de site dan ook zeker doen! De opleiding aromatherapie liet ik 15 jaar geleden links liggen. Ik had ook niet meer gedacht dat ik er nog wat mee zou gaan doen. Maar nu de olie zo weer op mijn pad gekomen is, denk ik dat het gewoon zo moest zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *