Schuurpoets

Hier gebruiken we graag schuurmiddel over diverse schoonmaakklusjes. Bijvoorbeeld voor het toilet, de spoelbak en andere hardnekkige vlekken. Ik was hiervoor nog naar een natuurlijk middeltje op zoek en zo maakte ik dus de schuurpoets!

Wat heb je nodig voor de schuurpoets?

Hoe maak je de schuurpoets?

Ik heb niet precieze aantallen die ik gebruik. Ik heb een potje waar ik het schuurmiddel in maak. Dit vul ik met flink wat bakingsoda. Vervolgens doe ik er een dopje household cleaner bij. Als je dit niet hebt, is het niet zo erg, maar het maakt net even nog wat beter schoon. Vervolgens doe je beetje bij beetje azijn erbij. Niet teveel tegelijk want het gaat schuimen. Door heel weinig per keer toe te voegen kan je dat wat voorkomen.

Tot slot doe je er nog wat essentiële oliën bij. Ik gebruikte voor deze pot 10 druppeltjes thieves en 8 druppeltjes lemon. Roer goed door. Ik heb het liefst dat mijn pasta ietsje vloeibaarder is, dus dan gebruik ik gewoon iets meer azijn.

schuurpoets, schuurmiddel, natuurlijk schuurmiddel, jif

Hoe gebruik je het?

Als je het gaat gebruiken schep je er gewoon wat met een lepeltje uit. Ik doe het voor de meeste klusjes rechtstreeks op mijn vaatdoekje. In het toilet schep ik direct wat in de pot wat ik met de borstel inwrijf. Je kan deze pasta prima langere tijd bewaren.

Schoonmaken met schoonmaakproducten die niet slecht zijn voor je luchtwegen is superfijn! Sterker nog, deze producten stimuleren je weerstand ook nog eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *